sâmbătă, 17 iulie 2010

Protocronism



Am citit pentru prima oara despre coincidentele acauzale semnificative, cunocute sub termenii de SINCRONISM sau PROTOCRONISM, in cartea "Psihologia consonantista" de Stefan Odobleja, in 1982. Eram deja suficient de dezvoltat spiritual pentru a avea astfel de trairi si fara sa le fi cunoscut denumirea.
*
O tripla intentie de postare si-a primit azi impulsul de la un scurt comentariu al Dianei la "Caleidoscopul lui A. Mirea", care a gasit similitudini intre destinul tragic al triunghiului amors
Dimitie Anghel - Natalia Iosif - St.O. Iosif
si Nietzsche.
Acesta este nu numai un comentariu, ci o manifestare sincronistica.Reverberatiile sale pun in miscare blogul Babel, amortit si muribund.
*
Acum, in tara asta , tragedii precum cea a lui St.O. Iosif, care s-a sinucis, sau chiar a lui Nietzsche, care a murit nebun, sunt trecute in uitare.
*
Voiam, mai demult sa postez cartea lui Odobleja pe BABEL, dar ma retinea gandul ca nimeni nu va fi interesat de ea. Cat despre Zarathustra, si implicit Nietzsche, devenise stringent necesar sa postez, caci venirea lor face parte din desfasurarea fireasca a povestii despre Babel, si i-a venit vremea.
Dar iarasi am strabatut o perioada de cadere, si Nietzsche putea sa nici nu apara cu numele in universul meu desfasurat anapoda.
Asa ca tripleta Odobleja- Nietzsche- Zaratustra si-a facut aparitia in Babel, datorita Dianei, ale carei urme pareau sa se fi pierdut intr-o furtuna in Valcea, cu tipete de pasari speriate de vant.
*
SA FIE INTR-UN CEAS BUN !
(revenirea)

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu