duminică, 28 octombrie 2012

Piticii mortii - Jonathan Coe

Jonathan Coe s-a nascut in 1961 la Birmingham , si doresc sa recomand cartile sale aparute la Editura Polirom, dintre care, am in Biblioteca Babel cinci romane, si doar patru citite, una ("Ce hacuiala !", fiind o rezerva de aur pentru timpul viitor). Iata cartile propuse, aparute in limba romana dupa cum urmeaza :  "Casa somnului" 2001; "Clubul putregaiurilor" - 2004 ; "Cercul inchis" 2006;  "Piticii mortii" - 2006 ; "Ce hacuiala!" - 2008 ; voi cumpara si celelalte romane ale sale, sunt sigur de asta, asa cum am certitudinea ca macar un om va raspunde chemarii mele la lectura, si anume, scriitoarea Diana Alzner, cu care colaborez la blogurile "Carti Dragi" si "Biblioteca Babel", dar nu numai.
*
Romanul "Piticii mortii" , o poveste despre dragoste, muzica, droguri si crime, care sunt lucruri inafara interesului meu cotidian, descrie o lume a capitalismului dezvoltat cu personaje instrainate de la conditia umana, zugravita intr-un stil luxuriant, care ma incurajeaza sa fac aceste recomandari, cititorii stand fata catre fata cu un scriitor complex, rafinat, imprevizibil, exploziv, emotionant.
*
"Piticii mortii" este numele unei formatii de muzica PUNK din marea Britanie a anilor '70, dar si mai mult decat atat, cititi romanul si veti vedea!


2 comentarii:

  1. De mai mult timp tot vreau sa-l citesc pe Jonathan Coe, Sandu, insa nu stiu de ce, eu as incepe cu alt roman, "Casa somnului".

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ca mi-ai spus, Diana, "Casa somnului" va calatori spre "Livada cu mierle".

    RăspundețiȘtergere