sâmbătă, 28 mai 2011

One Day in The Afternoon of The World - W. Saroyan

DSCN5416

Redau prezentarea romanului facuta de traducatoarea
Teodora Sadoveanu
:

"O zi din dupa-amiaza lumii" de scriitorul american William Saroyan este povestea unui om care incearca sa se impace cu propriul sau crepuscul, a unui om constient ca o zi se suprapune peste cealalta, fiecare lasand in urma ei munci si fapte neincheiate, neimpliniri si sperante muribunde, cu lucruri inca de facut, cu oameni de vazut si inteles, vorbe de rostit sau de scris, inimi de impacat. Un om constient ca este el insusi neimplinit, neimplinibil, ce nu se poate implini nici prin moarte, nici prin incredintarea memoriei sale unei fiinte dragi, dintr-un vis de iubire.
*
Concisa, sobra, plina de tandrete si stoicism, cartea este un splendid efort al lui Saroyan, despre care insusi martruriseste ca este facuta "dintr-un pic de arta si putin noroi, punand in ea putina mea flacara"

joi, 26 mai 2011

Tess d'Urberville



Volumul 33 in colectia "101 de carti' este romanul
Tess d'Urberville de Thomas Hardy.
*
Am citit acest roman intr-o singura zi, dintr-o vacanta de vara, in anii de liceu, in gradina casei parintesti, stand pe un sezlog ramas in amintire ca un tron imparatesc, sub un par urias, cu pere timpurii si zumzet de albine. Amin.

sâmbătă, 14 mai 2011

Revolta de pe Elsinore - Jack London



Romanul" The Mutinee of The Elsinore"( 1914) de Jack London a aparut in limba romana in Editura Albatros in 1981 cu titlul "Revolta de pe Elsinore", in traducerea profesionista a lui Alfred Neagu, si in Editura Venus in 1991, sub ingrijirea domnului Titu Irimia, sub titlul "Revolta pe Atlantic".

Ex libris : semnatura profesorului Papilian pe o carte

joi, 12 mai 2011